Lichior de zahăr ars

Printeaza

Lichior de zahăr ars din: alcool rafinat, zahar, apa, zahar vanilat, rom.

Ingrediente:rp_Cocktailuri.jpg

  • 1 pahar alcool rafinat
  • 10 cuburi zahăr
  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar apă
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 1 ceşcuţă rom

 

Mod de preparare:

Se ard într-o crăticioară cele zece bucăţi de zahăr cubic, se sting cu un pahar cu apă şi se lasă trei-patru clocote. Se pune să se răcească foarte bine. Se prepară un sirop subţire din zahăr şi apă.

Se amestecă cu zahărul ars şi alcoolul, adăugându-se romul şi zahărul vanilat.

Se amestecă bine şi se lasă să se limpezească circa o oră. Se trece printr-un tifon şi se toarnă în sticle. Se serveşte în cupe largi, cu picior scurt.

Poate te intereseaza si:

Lichior de oua

Lichior de oua cu scortisoara

Lichior de oua cu scortisoara din: lapte, oua, frisca, rom, coniac, zahar pudra, scortisoara, mar. Ingrediente: 500 ml lapte 5 ouă 50 ml frişca 100 ml rom 100 ml coniac 150 g zahăr pudră 1/2 baton scorţişoară feliuţe de măr, opţional   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea […]

Lichior de salcam

Lichior de salcam

Lichior de salcam din: floare de salcam, alcool dublu rafinat, zahar tos, lapte, lamaie. Ingrediente: 500 g floare de salcâm (proaspăt culeasă) 1 l alcool dublu rafinat 1 kg zahăr tos 1 l lapte 1 lămâie   Mod de preparare: Intr-un borcan de 5 l torni alcoolul, laptele, zahărul, florile de salcâm tocate, lămâia tăiată […]

Lichior de lamaie cu cuisoare

Lichior de lamaie cu cuisoare

Lichior de lamaie cu cuisoare din: lamai, coriandru, cuisoare, zahar, alcool, apa minerala. Poate te intereseaza si: Lichior de portocale cu vodca Lichior cu oua Lichior cu votca si lamaie verde Lichior de struguri negri Lichior de cacao   Ingrediente: 10 lămâi 10 g coriandru 10 g cuişoare 1 kg zahăr 1 l apă minerală […]

Lichior_de_portocale_cu_vodca

Lichior de portocale cu vodca

Lichior de portocale cu vodca din: portocale, vodca, apa, zahar. Ingrediente: 5 portocale 1 l vodcă 1 l apă 700 g zahăr   Mod de preparare: Speli portocalele, cureţi coaja şi o pui într-un borcan cu 1/4 din cantitatea de alcool. Il acoperi si-l lasi asa 10 zile într-un loc răcoros. După acest timp, într-o […]

 

 

Incoming search terms:

  • reteta coniac cu zahar ars
  • lichor de zahar ars cu bere
  • lichior cu zahar ars

1 comentariu

  1. Foarte bun lichiorul de zahar ars

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.