Lichior de smochine

Printeaza

Lichior de smochine din: smochine, zahar, alcool, apa.

Ingrediente:Lichior_de_smochine

  • 1 kg smochine
  • 300 g zahăr
  • 1 l alcool de 45°
  • 100 ml apă

 

Mod de preparare:

Smochinelor spălate le înlături codiţele, apoi le tai în sferturi şi le pui într-un borcan încăpător. Peste ele torni alcoolul şi le laşi la macerat o săptămână.

După acest timp, în borcan adaugi un sirop fiert şi răcit, preparat din zahăr şi apă. Amesteci şi mai laşi la macerat încă o săptămână.

Filtrezi, iar sucul obţinut îl torni în sticle, pe care le astupi şi le laşi la fermentat 2 luni.

Lichior de smochine

Lichior_de_smochine

Incoming search terms:

  • lichior de smochine
  • smochinata
  • lichior smochine
  • smochinata reteta
  • lichior de smochine coapte proaspete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.