Lichior de gutui
PrinteazaLichior de gutui din: gutui, apa, alcool, zahar, scortisoara.
- 1 kg gutui
- 1 1/2 l apa
- 500 ml alcool
- 1/2 kg zahar
- 2 batoane de scortisoara
Mod de preparare:
Speli bine gutuile, frecându-le la suprafaţă, ca să îndepărtezi puful. Tai gutuile în felii, cu tot cu coajă şi sâmburi. Le pui într-o crăticioară şi le acoperi cu apă. Le fierbi până se înmoaie bine şi pot fi uşor pătrun-se cu furculiţa.
După ce gutuile au fiert, scurgi siropul rezultat printr-un tifon, adaugi zahărul, batoanele de scorţişoară şi alcoolul şi mai dai într-un clocot.
Când se răceşte lichiorul, îl strecori din nou, îl pui în sticle de 1 litru şi îl laşi la macerat pentru câteva zile. Il poţi consuma şi imediat, însă e mult mai bun şi mai aromat după ce se macerează. Serveşti lichiorul în pahare glazurate cu zahăr.
Lichior de gutui
Nu am baut niciodata lichior de gutui