Lichior de alune prajite

Printeaza

Lichior de alune prajite din: alune de pădure, zahar, zahăr vani­lat alcool dublu rafinat de 80% sau vodcă fină de 40%, apă plată sau de izvor.

Ingrediente:Lichior de alune prajite

  • 1/2 kg miez de alune de pădure
  • 1 kg zahar
  • 2 pliculeţe zahăr vani­lat
  • 1 l alcool dublu rafinat de 80% sau 2 I vodcă fină de 40%
  • 1,5 l apă plată sau de izvor (dacă foloseşti vodcă) sau 2,5 l dacă foloseşti alcool dublu rafinat

 

Mod de preparare:

Alunele prăjite potrivit le macini ca pentru prăjitu­ră (nu exagerat de fin). Zahărul caramelizat uşor îl amesteci cu alunele măcinate şi stingi ames­tecul cu 1/2 l apă. Fierbi compoziţia aproximativ 30 de minute de la primul clocot, apoi iei vasul de pe foc.

Adaugi zahărul vanilat şi laşi să se răcească, amestecând din când în când. Dacă începe să se îngroaşe prea tare, mai adaugi un pahar cu apă. Când a ajuns la tempe­ratura camerei, adaugi şi alcoolul sau vodca şi apoi torni compoziţia într-o damigeană de 5 l, pe care o închizi.

Laşi aşa 3-4 zile, după care adaugi restul de apă şi închizi din nou. Laşi damigeana 2 luni într-o încăpere ferită de lumină puternică, iar după trecerea celor 2 luni strecori şi torni li­chiorul în sticle pe care le închizi ermetic.

Lichior de alune prajite

Lichior de alune prajite

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.