Legume verzi umplute

Printeaza

 Legume verzi umplute din: ardei, gulii, dovlecel, frunze de tei, carne tocata, orez, sare, piper.Legume verzi umplute

Ingrediente:

  • 6 ardei verzi
  • 4 gulii
  • 1 dovlecel
  • 10 frunze de tei
  • 300 g carne tocată
  • 250 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • mărar
  • pătrunjel tocat
  • bulion
  • 2 ouă
  • 1 ceapă

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeii, scoţi miezul guliilor, tai şi dovlecelul în jumătate şi îi scoţi miezul. Le speli pe toate şi le laşi să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi orezul şi după 5 minute o dai deoparte. Legume_verzi_umplute1jpg

Amesteci orezul şi ceapa călite cu carnea tocată şi ouăle, pui şi verdeaţa tocată, sare, piper, cimbru şi boia după gust şi omogenizezi compoziţia. Speli frun­zele de tei, le opăreşti în apă cu sare şi înfăşori cu ele 10 sarmale.

Cu compoziţia rămasă umpli legumele verzi şi le pui un căpăcel din felii de roşii. Pui miezul legumelor într-o cratiţă mai largă şi aşezi legumele umplute şi sar­malele. Desfaci bulionul în apă şi-l torni în cratiţă, apoi dai totul la cuptor pentru 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.