Legume picante murate

Printeaza

Legume picante murate din: otet de mere, zahar fin, sare, apa, morcovi, ceapa rosie, ardei iute.

 

Ingrediente:Legume picante murate

  • 370 ml otet de mere
  • 60 g zahar f
  • 2 lingurite sare
  • 450 ml apa

legume:

  • 4 morcovi
  • 4 cepe rosii
  • 4 ardei iuti

 

Mod de preparare:

Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi sare, se toarnă într-o oală, se adaugă apă, se amestecă şi se dă în fiert până ce se dizolvă zahărul. Se curăţă morcovii, se spală şi se taie beţişoare.

Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se taie în două ardeii, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţe şi se spală pe dinăuntru.

Se aşază morcovii în zeama fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 10 min. Se adaugă ceapa şi ardeii şi se mai fierb 1 min.

Se scurg legumele, se repartizează în borcane şi se toarnă deasupra zeama. Se închid borcanele şi se lasă să se răcească.

Se lasă să se marineze timp de o săptămână înainte de consum.

Păstrate la frigider, legumele sunt valabile timp de mai multe luni.

Legume picante murate

Legume picante murate

Pofta buna!


Poate iti place si:

Zacusca cu gogosari

Zacusca cu gogosari

Zacusca cu gogosari din: rosii, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcov, ulei, usturoi, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 4 ardei graşi (sau capia) 6 gogoşari 1 ceapă mare 1 morcov 4 linguri ulei 4 căţei usturoi sare opţional, 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Roşiile se fierb şi apoi se trec prin sită sau strecurătoare, […]

Pickled_onions

Pickled onions

Pickled onions of: onions, vinegar. Ingredients:  6 pearl onions Vinegar       How to: Keep the onions soaked in vinegar. Serve as required. Pickled onions Enjoy!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune ies in felul asta legumele murate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.