Se prepară zeama: se amestecă oţetul cu zahăr şi sare, se toarnă într-o oală, se adaugă apă, se amestecă şi se dă în fiert până ce se dizolvă zahărul. Se curăţă morcovii, se spală şi se taie beţişoare.
Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se taie în două ardeii, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţe şi se spală pe dinăuntru.
Se aşază morcovii în zeama fierbinte şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 10 min. Se adaugă ceapa şi ardeii şi se mai fierb 1 min.
Se scurg legumele, se repartizează în borcane şi se toarnă deasupra zeama. Se închid borcanele şi se lasă să se răcească.
Se lasă să se marineze timp de o săptămână înainte de consum.
Păstrate la frigider, legumele sunt valabile timp de mai multe luni.
Zacusca cu gogosari din: rosii, ardei grasi, gogosari, ceapa, morcov, ulei, usturoi, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg roşii 4 ardei graşi (sau capia) 6 gogoşari 1 ceapă mare 1 morcov 4 linguri ulei 4 căţei usturoi sare opţional, 1 lingură zahăr Mod de preparare: Roşiile se fierb şi apoi se trec prin sită sau strecurătoare, […]
Pickled onions of: onions, vinegar. Ingredients: 6 pearl onions Vinegar How to: Keep the onions soaked in vinegar. Serve as required. Pickled onions Enjoy!
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte bune ies in felul asta legumele murate