Legume picante cu suc de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi, chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si suc de lamaie.
- linguri ulei
- 2 cepe
- 1 căţel usturoi
- 2 linguriţe chimen
- 1/2 linguriţă şofran
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 conservă roşii în bulion
- 1 cartof mare
- 1/2 conopidă
- 1 mână de bame
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Incingi uleiul, căleşti ceapa şi usturoiul, timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi chimenul, şofranul, boiaua şi roşiile din conservă şi fierbi timp de 5 minute.Pui cartoful, conopida, sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper.
Şofranul poate fi înlocuit cu curry, condiment pe care îl găseşti în magazine.
Pofta buna!