Legume pe pat de orez

Printeaza

O reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara.

Ingrediente:Legume pe pat de orez

  • 300 g orez cu bobul lung
  • 200 g praz
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 300 g dovlecei
  • 200 g ceapă verde
  • 200 g ardei gras roşu
  • 200 g ardei gras verde
  • 100 g ţelină verde
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Se spală orezul în 3-4 ape. Se lasă apoi în apă fierbinte, se scurge şi se pune la fiert în cantitatea de apă potrivită gramajului de orez. In acest timp, se curăţă legumele, se spală şi se taie bucăţi medii. Se scurg bine de apă si se înăbuşă în uleiul de măsline.

Se adaugă sarea şi piperul şi se bagă câteva minute în cuptor acoperite cu hârtie pentru copt. Se verifică dacă a fiert orezul, între timp. Se adaugă spre final untul, se potriveşte cu sare, piper şi nucşoară pentru culoare.

Orezul se acoperă cu un şervet şi, după ce s-au făcut legumele, se aşază orezul într-o formă, se pun legumele şi se ornează cu frunze de ţelină.

Legume pe pat de orez

Legume pe pat de orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.