Legume pane cu chutney aromat

Printeaza

Legume pane cu chutney aromat din: ulei, sparanghel, dovlecei, faina, praf de copt, boia, fulgi de ardei iute, ou, apa minerala, otet de vin alb, zahar, ghimbir, rosii.

Ingrediente: Legume_pane_cu_chutney_aromat

  • ulei, pentru prajit
  • 250g de sparanghel, taiat bucati de 3cm
  • 2 dovlecei mari, taiati in bastonase
  • 40g de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 linguriata de boia
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 ou
  • 100ml de apa minerala

Ingrediente pentru chutney:

  • 50ml de otet din vin alb
  • 2 linguri de zahar
  • 1 bucata de ghimbir, tocat
  • 4 rosii, tocate

Mod de preparare:

Incinge suficient ulei pentru a umple o tigaie adanca. Pune sparanghelul si dovleceii intr-un bol mare.

Combina celelalte ingrediente pentru a obtine un aluat fluid. Toarna-l peste legume, impreuna cu sare si piper, apoi amesteca bine.

Foloseste o lingura mare pentru a scufunda in ulei, treptat, legumele.

Prajeste-le 3 minute, pana cand devin aurii, apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le 2 minute.

Scurge-le pe servete de hartie. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le pune in recipiente pentru picnic.

Pentru chutney, toarna otetul si zaharul intr-o cratita si lasa zaharul sa se dizolve la foc mediu.

Adauga ghimbirul si rosiile, apoi da focul mai mare si fierbe sosul 10 minute, pana cand se ingroasa.

Lasa-l sa se raceasca de tot inainte de servire.

Legume pane cu chutney aromat

Legume_pane_cu_chutney_aromat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.