Legume murate cu ciuperci

Printeaza

Legume murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei, apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata.

Ingrediente:Legume murate cu ciuperci

  • 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci)
  • 500 g conopidă
  • 4 gogoşari
  • 4 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 litru apă
  • 500 ml oţet
  • boabe de muştar
  • boabe de piper alb
  • 10 lingurite zahăr
  • 30 g sare neiodată

 

Mod de preparare:

Se spală ciupercile, se curăţă bine şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se curăţă ceapa şi se spală, la fel şi dovleceii, conopida şi gogoşarii. Se înlătură cotoarele, codiţele şi de la gogoşari se scot seminţele. Conopida se desface bucheţele, dovleceii se taie felii sau cubuleţe, în funcţie de preferinţe, la fel şi gogoşarii şi ceapa.

Separat, într-un vas se pregăteşte un amestec din apă, oţet, zahăr, sare, piper şi muştar. Se pune vasul pe foc, iar când dă în clocot se opăresc pe rând gogoşarii, conopida, ceapa, apoi dovleceii şi, în final, ciupercile.

Se aşază legumele şi ciupercile opărite în borcanele spălate şi sterilizate la cuptor timp de 5 minute, în prealabil. Se toarnă pe deasupra soluţia în care au fost opărite şi apoi se închid ermetic cu capace sau cu celofan. Se pun apoi să fiarbă într-un alt vas, la bainmarie, timp de 30 de minute.

Se scot şi se lasă să se răcească învelite într-o pătură, până a doua zi.

Legume murate cu ciuperci

Legume murate cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.