Legume la tigaie cu orez

Printeaza

Legume la tigaie cu orez din: morcov, ardei gras, praz, dovlecei, muguri de bambus, telina, orez, suc de rosii, ulei de susan, praf de curry, sos de soia, cumin, curcuma, ceapa ciorii.

Ingrediente:Legume_la_tigaie_cu_orez

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 250 g praz
  • 300 g dovlecei
  • 100 g muguri de bambus (din conserva)
  • 2 fire telina
  • 200 g orez Basmati prefiert
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura praf de curry
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cumin macinat
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 2 linguri rondele de ceapa ciorii

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele; morcovii, ardeiul gras, prazul, dovleceii şi ţelina se taie fâşii egale. Se scurg mugurii de bambus.Se fierbe orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se încinge uleiul într-o tigaie (de preferinţă wok). Se adaugă praful de curry, apoi legumele şi mugurii de bambus; se prăjesc 2 min.

Se adaugă sucul de roşii, sosul de soia, cuminul, curcuma şi ceapa verde. Se scurge orezul într-o strecurătoare şi se serveşte alături de legumele preparate. Se pudrează după dorinţă cu praf de curry.

Legume la tigaie cu orez

Legume_la_tigaie_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.