Legume invelite in mamaliga

Printeaza

Legume invelite in mamaliga din: fasole, porumb, dovlecei, ceapa, mamaliga, zahar, bulion, ulei, oregano, ardei, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Legume_invelite_in_mamaliga

  • 400 g fasole albă fiartă
  • 1 conservă de 200 g porumb
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă roşie
  • 200 g mămăligă rece
  • zahăr
  • 50 ml bulion
  • ulei
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 ardei uscat
  • 50 g caşcaval de post
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi dovleceii. Tai ceapa peştişori, iar dovleceii cubuleţe. Căleşti ceapa în ulei, iar când devine aurie, adaugi dovleceii.

După ce s-au călit şi dovleceii, presari oregano, sare şi piper. Pui porumbul scurs de zeamă şi căleşti împreună la foc potrivit, timp de 15 minute. Adaugi bulionul şi zahărul. Amesteci şi laşi să fiarbă 5 minute, lei de pe foc.

Pui totul într-un vas termorezistent. Adaugi fasolea cu puţină zeamă, ardeiul iute şi piperul. Amesteci bine. Tai mămăliga triunghiuri si o pui deasupra, în straturi.

Razi caşcavalul şi dai la cuptorul încins, timp de 15-20 de minute.

Legume invelite in mamaliga

Legume_invelite_in_mamaliga

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.