Legume in aluat cu salvie

Printeaza

Legume in aluat cu salvie din: ulei, morcovi, pastarnac, ceapa, oua, faina, sare, lapte, salvie.

Ingrediente:Legume in aluat cu salvie

  • 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 500 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi în patru
  • 250 g rădăcini mici de păstârnac, curăţate şi tăiate în jumătate
  • 2 cepe mici, roşii, tăiate în felii
  • 2 fire de praz, curăţate şi tăiate în bastonaşe de 2,5 cm lungime
  • 4 ouă mari
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă cu sare de mare
  • 200 ml lapte
  • câteva frunze de salvie, rupte
  • o cratiţă de 30×20 cm

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Unge cratiţa cu ulei. Pune morcovii, păstârnacul, cepele şi prazul şi coace-le timp de 25 de minute.

Pentru a face aluatul, pune ouăle, făina, sarea şi laptele într-un blender şi mixează-le până obţii o pastă. Le poţi amesteca şi într-un bol. Intoarce legumele din tavă, scoate jumătate din ele, apoi toarnă aluatul.

Pune deasupra legumele scoase şi câteva frunze de salvie, dacă vrei.

Introdu tava în cuptor şi coace timp de 30 de minute, până când aluatul a devenit auriu şi s-a dezlipit de marginile tăvii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.