Legume gustoase in aluat

Printeaza

Legume gustoase in aluat din: ulei, ceapa, usturoi, ardei graşi galbeni, morcovi, cartofi, roşii, fasole verde,  supă de legume, sare, piper, boia, aluat-minune (cu grăsime vegetală).

Legume_gustoase_in_aluat

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 caţel de usturoi
  • 400 g ardei graşi galbeni tăiaţi cuburi
  • 250 g cuburi de morcovi
  • 800 g cartofi decojiţi şi tăiaţi cuburi
  • 30 g roşii decojite
  • 200 g fasole verde congelată
  • 600 ml supă de legume
  • sare, piper, boia
  • 200 g aluat-minune (cu grăsime vegetală)

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se că­lesc ceapa şi usturoiul tocate.

Se adaugă cuburile de ardei gras şi se călesc împre­ună. Se adaugă apoi morcovii, cartofii, roşiile şi fasolea verde; se călesc împreu­nă.

Se stinge totul cu supă de legume şi se lasă să fiarbă timp de cca 15 min. Se condimentează cu sare, piper şi boia.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Tocăniţa se repartizează în 4 boluri termorezis- tente.

Se taie 4 bucăţi de aluat-minune şi se lipesc deasupra holurilor, sub formă de capac. Se ung cu apă cu sare.

Se coc formele în cuptorul preîncălzit, timp de cca 15-20 min., până ce capacele de aluat devin rumene şi crocante.

Se scot apoi din cuptor şi se servesc imediat, aburinde. Atenţie, vasele vor fi foarte fierbinţi!

Legume gustoase in aluat

Legume_gustoase_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.