Legume cu fidea si mustar

Printeaza

O reteta delicioasa de legume cu:fidea, dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, ceapa, vin alb, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel, muguri de soia.

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • 500 g broccoli
  • 8 roşii galbene
  • două linguri cu muştar
  • 200 g fidea
  • o ceapă
  • 50 ml vin alb demisec
  • 150 ml smântână
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • 50 g muguri de soia

Mod de preparare:

Dovlecelul se spală, se taie ron­dele potrivit de groase, se pune într-un castron şi se presară sare. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare 10 minute. Roşiile se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii.

Se încinge ulei de măsline într-o cratiţă, se prăjesc feliile de dovlecei şi se scot într-un castron. Se pun bucheţelele de broccoli în loc şi se călesc cinci minute. După ce s-a scos broccoli din cratiţă se pun feliile de roşii şi se prăjesc uşor, fără să se înmoaie prea tare.

Intr-o cratiţă separată se încinge puţin ulei, se pune fideaua şi se prăjeşte până devine aurie. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în trei linguri cu ulei.

Se adaugă vinul, smântână, sare şi piper. Se fierbe la foc mic două minute, se adaugă muştarul, se amestecă şi se mai fierbe încă două minute. Se ia de pe foc, se adaugă mugurii de soia şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • fidea scazuta

1 comentariu

  1. Buna combinatia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.