Legume de vara inabusite

Printeaza

Legume de vara inabusite din: ardei grasi, ceapa, dovlecei, vanata, rosii, ulei, usturoi, rozmarin, oregano, piper si otet aromat alb.

Ingrediente:Legume_de_vara_inabusite

  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 500 g ceapa
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 500 g rosii
  • 5 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite rozmarin
  • 2 lingurite oregano
  • piper
  • 1 lingura otet aromat alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se curăţă dovleceii şi vânătă. Se taie vânătă pe lung în sferturi şi apoi se taie felii, ca şi dovleceii. Roşiile se plonjează în apă clocotită, se trec prin apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi şi se curăţă. Se taie fâşii pulpa de roşie.

Ceapa şi ardeiul gras se prăjesc în ulei 5 min. Se adaugă dovleceii, vânătă şi usturoiul pisat. Se sărează şi se piperează după gust. Se lasă să se înăbuşe la foc moale până se evaporă lichidul. Se înglobează verdeaţa şi roşiile. Se adaugă oţet aromat şi se lasă să se răcorească.

Legume de vara inabusite

Legume_de_vara_inabusite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.