Legume cu sos picant
PrinteazaLegume cu sos picant
Ingrediente:
- un kg broccoli
- doi morcovi
- 300 g mazăre
- 400 g fasole verde
- doi ardei graşi roşii
- 150 g boabe de porumb
- 500 g roşii
- un ardei capia roşu
- un ardei iute mic
- o ceapă
- 5 căţei de usturoi
- ulei de măsline
- busuioc uscat
- sare
- piper
Preparare:
Roşiile se opăresc timp de câteva minute cu apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Ardeiul capia şi cel iute se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se pun într-un castronel.
Ceapa şi trei căţei de usturoi se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat se pun ardeii şi roşiile tocate.
Se condimentează, se amestecă şi se lasă să fiarbă până când devin ca un sos.
Broccoli, fasolea, morcovii curăţaţi de coajă şi mazărea se spală, se fierb în apă cu sare şi se lasă să se scurgă.
Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se călesc în ulei încins împreună cu restul de usturoi feliat.
Se adaugă legumele fierte, boabele de porumb, sarea, piperul şi busuiocul uscat. Se amestecă, se lasă să se prăjească zece minute, apoi se opreşte focul.
Legume cu sos picant
Pofta buna!