Legume cu sos de ciuperci

Printeaza

Legume cu sos de ciuperci din: morcovi, mazare, masline, porumb, fasole verde, telina, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, lapte, porumb baby, ardei gras, ulei de masline, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Legume_cu_sos_de_ciuperci

  • doi morcovi
  • 200 g mazare
  • 100 g masline feliate
  • 100 g porumb boabe
  • 400 g fasole verde
  • o telina
  • ceapa
  • usturoi
  • 300 g ciuperci
  • 50 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g porumb baby
  • doi ardei grasi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu sare împreună cu fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici, porumbul baby şi mazărea.

Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se încing trei linguri cu ulei într-o cratiţă, se pun ardeii, se călesc apoi se pune restul de legume fierte.

Se adaugă boabele de porumb, măslinele, sare, piper şi pătrunjel după gust. Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi usturoiul şi se călesc două minute. Se adaugă ciupercile spălate tocate mărunt şi se ţin pe foc până scade sosul format.

Se adaugă laptele dulce în care s-a dizolvat făina, se fierbe până se îngroaşă şi se condimentează. Legumele prajite se servesc alaturi de sosul de ciuperci, presarate cu patrunjel.

Legume cu sos de ciuperci

Legume_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.