Legume cu sos aromat

Printeaza

Legume cu sos aromat din: dovlecei, rosii, usturoi, ardei, ceapa, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Legume_cu_sos_aromat

  • doi dovlecei
  • 4 roşii
  • două conserve de roşii
  • o căpăţână de usturoi
  • un ardei capia
  • doi ardei iuţi
  • două cepe roşii
  • 200 ml ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se taie felii, apoi bastonaşe potrivit de lungi. Se presară cu sare şi se pun 20 de minute într-o strecurătoare.

Se şterg cu un şervet absorbant, se amestecă cu puţin ulei de măsline, pătrunjel tocat, sare şi piper.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până devin aurii.

Roşiile se spală, se taie felii mai groase, se presară cu sare şi piper, se aşază pe o tavă şi se tropesc cu ulei.

Se pun pe fiecare felii de usturoi, pătrunjel tocat şi se coc la foc mediu 15 minute.

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie bucăţi.

Se prăjeşte cinci minute în restul de ulei încins, se adaugă ardeiul capia şi ardeii iuţi tocaţi, se călesc cinci minute, apoi se adaugă roşiile din conservă.

Se condimentează, se fierb 15-20 de minute, apoi se pasează şi sosul obţinut se serveşte alături de legumele calde.

Legume cu sos aromat

Legume_cu_sos_aromat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.