Legume cu radacini comestibile

Printeaza

Cartofii, napii, păstârnacul sunt bogate în fibre şi vitamine; dar majoritatea legumelor de acest fel nu pot fi consumate crude.

Coacerea lor cu învelişul exterior ajută la menţinerea intactă a nutrienţilor. Chiar dacă le preferi fierte, ar fi bine să le păstrezi coaja.

De asemenea, este important să dai aceste legume în clocot în bucăţi mari; varianta ideală; găteşte-le întregi pentru a păstra nutrienţii. Alege o întreagă paletă de culori ca să te bucuri de mai multe beneficii pentru sănătate.

Studiile au arătat faptul că legumele care au coaja mai închisă la culoare (cartofii roşii, de exemplu) conţin mai mulţi polifenoli, substanţe ce luptă împotriva cancerului, decât varietatea mai palidă (cartofii galbeni).

 

Legume cu radacini comestibile

Legume cu radacini comestibile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.