Legume cu peste si cartofi

Printeaza

Legume cu peste si cartofi din: cartofi, fileuri de peste, pasta de tomate, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi verde, ulei, sos de soia, sare, piper, patrunjel, smantana.

Ingrediente:Legume_cu_peste_si_cartofi

  • 700 g cartofi mici
  • 400 g fileuri de peste
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 4 rosii
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • doua cepe
  • o legatura de usturoi verde
  • 200 ml ulei
  • doua lingura cu sos de soia
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • smantana

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare apoi se lasă la răcit. Se taie rondele şi se pun într-un bol. Fileurile de peşte se spală, se taie cuburi şi se pun pe o farfurie. Ardeiul iute, ardeiul capia şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie cuburi sau felii.

Usturoiul verde se curăţă, se toacă mărunt şi se pune într-un bol. Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi usturoiul la călit cinci minute, apoi se adaugă cartofii. Se condimentează şi se prăjesc zece minute, având grijă să nu se sfărâme.

Se adaugă pasta de tomate şi roşiile date pe râzătoare, se condimentează şi se ţin pe foc încă zece iminute. Peştelle se prăjeşte în uleiul rămas, se condimentează, se adaugă sosul de soia şi pătrunjel tocat. Se ţine pe foc zece minute, apoi se piune peste legumele din cratiţă şi se amestecă.

Se serveste totul cald, presarat cu patrunjel tocat sau cu mujdei cu usturoi cu smantana.

Legume cu peste si cartofi

Legume_cu_peste_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.