Lechazo asado

Printeaza

Lechazo asado este una dintre capodoperele bucătăriei spaniole.

Lechazo este denumirea unui miel foarte de tânăr, care nu cântăreşte mai mult de 7,5 kg şi care se taie până în 30 de zile, înainte de a fi înţărcat ( de altfel, cuvântul „lechazo” este înrudit cu leche, în spaniolă lapte).

Asado înseamnă literal „fript”.

Pentru pregătirea acestui fel de mâncare, mielul se taie în sferturi şi se freacă bine cu cele patru ingrediente miraculoase: sare, piper, usturoi şi ulei de măsline.

Vasul tradiţional de friptură este din lut, deoarece acest material atenuează dezavantajele unei surse de căldură neregulate, precum cuptorul cu lemne.

Cuptoarele moderne, în special cele cu ventilaţie, nu mai necesită un vas de lut. Cu toate acestea, vasul de culoare ruginie conferă acestei mâncări farmecul unei vechi tradiţii rurale.

Când este aproape gata, se măreşte intensitatea focului, pentru ca pielea să se rumenească şi să devină crocantă.

Sub crustă carnea va fi fragedă, cu un gust mai delicat decât acela al altor mâncăruri din carne de miel, potrivindu-se perfect cu un bun vin roşu spaniol.

 

Lechazo asado

Lechazo asado

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.