Lebar traditional de porc
PrinteazaLebar traditional de porc din: ficat, sare, piper, dafin, carne de porc, slanina, ceapa.
- ficat
- sare
- 1 lingură boabe de piper
- 4 foi de dafin
- 700 g carne de porc
- 300 g slănină
- sare
- piper
- foi de dafin
- 4 cepe
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală maţele groase de porc; se pun în apă rece cu oţet.
Se ţine în apă rece o bucată de ficat de 1,3 kg, până se albeşte, apoi se taie bucăţi şi se fierbe 15-20 minute, în apă cu sare, 1 lingură boabe de piper şi 4 foi de dafin.
Se fierb 700 g carne de porc şi 300 g slănină crudă, în apă cu sare, piper boabe şi foi de dafin.
Se dă prin maşina de tocat, urmată de 300 g slănină afumată, ficat, 4 cepe tocate şi călite în ulei. Se frământă, se sărează şi se piperează.
Se umple maţul, se leagă la capete şi se pune la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin. Se fierbe 30 de minute, la foc mic.
Se pune apoi la răcit şi uscat.
Pofta buna!





