Lebar condimentat

Printeaza

Lebar condimentat din: ficat, ceapa, slanina, oua, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Lebar condimentat

  • ficat de porc
  • 12 cepe
  • 500 g slănină
  • 4 ouă
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Se taie ficatul de porc în două felii mai subţiri, se opăresc câteva minute în apă clocotită, până nu mai curge sânge, apoi se lasă în apă rece jumătate de oră. Se trece prin maşina de tocat de 2-3 ori.

Se cântăreşte aceeaşi cantitate de came de porc, se fierbe în apă cu sare, apoi se trece prin maşina de tocat de 2-3 ori. Se amestecă ficatul cu carnea, 12 cepe tocate şi călite în ulei şi trecute prin maşina de tocat, 500 g slănină tăiată cubuleţe, 4 ouă, sare, piper măcinat şi cimbru uscat.

Se umplu maţele şi se fierb la foc potrivit, 45 minute. Se înţeapă lebărvuştiul cu o andrea, ca să nu crape. După ce a fiert, se trece imediat în apă rece ca să rămână alb.

Pentru a fi păstrat mai mult timp, se unge cu untură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.