Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel

Printeaza

Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel din: foi de lasagna, ceapa, ardei gras, rosii, vinete, ulei, cascaval, faina, unt, lapte, sare, piper.

Lasagna_cu_vinete_rosii_si_dovlecel

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 1 kg roşii
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g caşcaval ras

Pentru sos:

  • 100 g făină
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Sotezi în ulei vinetele, ardeii şi dovle­ceii, tăiate felii. Scoţi legumele, torni o ju­mătate de cană de apă şi fierbi cepele până se înmoaie. Opăreşti roşiile, le descojeşti şi le tai bucăţi.

După ce a scăzut apa, pui roşiile şi mai laşi să clocotească 4-5 minu­te. Dai sosul deoparte şi păstrezi din el o jumătate de cană. Amesteci legumele cu sosul de roşii.

Pentru sosul Bechamel, topeşti un­tul într-o cratiţă şi adaugi făina, în ploaie, amesteci şi tomi laptele. Asezonezi cu sare şi piper şi amesteci până se leagă sosul.

Intr-o tavă pui un polonic de sos Be­chamel, un strat de foi de lasagna, un strat de legume, caşcaval ras şi sos Bechamel.

Repeţi până termini ingredientele şi, la final, tomi sosul de roşii păstrat şi presari caşcaval ras. Dai tava la cuptor şi laşi până se rumeneşte caşcavalul.

Lasagna cu vinete, rosii si dovlecel

Lasagna_cu_vinete_rosii_si_dovlecel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.