Lasagna de salau

Printeaza

Lasagna de salau

Lasagna de salau

Ingrediente:

  • 200 grame fasole păstăi
  • 60 grame unt
  • sare
  • 8 fileuri de şalău de 75 grame fiecare
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml zeamă concentrat de peşte
  • 2 tulpiniţe de cimbru
  • 2 linguri creme double
  • 2 linguri smîntînă bătută
  • piper, piper de Cayenne
  • 5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • foi de cocă

Preparare:

Fasolea se curăţă, se spală, se înăbuşă în ulei la temperatură medie circa 10 minute şi se condimentează cu sare şi piper. Se spală fileurile de şalău, se usucă prin tamponare. Vinul alb, concentratul de supă de peşte şi cimbrul se pun într-un castron întins şi se fierb puţin.

Se întind fileurile şi se fierb bine aproximativ 8 minute la temperatură scăzută. Se scot fileurile şi se menţin calde. Concentratul de supă de peşte se dă prin sită şi se mai lasă la fiert împreună cu creme double. Untul rămas se fărîmitează.

La final se adaugă smîntînă bătută şi se condimentează sosul cu sare, piper şi piper de Cayenne.

Se încălzeşte uleiul şi se rumenesc foile de cocă pe fiecare fată circa 30 de secunde. Se aşazâ pe farfurie cîte o foaie pentru fiecare persoană. Se acoperă cu fasolea păstăi şi un fileu de şalău, apoi se pune o nouă foaie de cocă pe deasupra.

Din nou un strat de fasole şi un fileu de şalău şi un al treilea strat de cocă pe deasupra.

Se stropeşte apoi totul cu sos şi se condimentează cu cimbru.

Lasagna de salau.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat pana acum lasagna cu peste. Sigur o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.