Lasagna cu mere si stafide

Printeaza

Lasagna cu mere si stafide din: budinca de vanilie, amidon, lapte, zahar, suc de lamaie, mere, stafide, fulgi de migdale, unt, gin, frisca, oua, foi de lasagna.

Ingrediente:Lasagna_cu_mere_si_stafide

  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 200 g amidon
  • 800 ml lapte
  • 110 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1,5 kg mere
  • 100 g stafide
  • 250 g fulgi de migdale
  • 1 lingura unt
  • 50 ml gin
  • 250 ml frisca
  • 2 oua
  • 8-10 foi de lasagna

 

Mod de preparare:

Se amestecă praful de budincă împreună cu amidon şi 100 ml lapte.

Restul de lapte se dă în fiert cu 60 g zahăr; se înglobează compoziţia de budincă şi se dă în fiert.

Se lasă să se răcorească şi se dă la frigider. Se spală merele, se decojesc şi se rad.

Se călesc în puţină apă cu stafide şi suc de lămâie cca 5 min. Se adaugă în final ginul.

Se rumenesc fulgii de migdale într-o tigaie cu unt şi 1 lingură zahăr. Se bate frişca.

Se separă ouăle, albuşurile şi gălbenuşurile se bat separat cu câte 2 linguri de zahăr.

Budinca răcită se mai amestecă o dată. Se înglobează frişca, albuşurile şi gălbenuşurile bătute.

Se încinge cuptorul la 175 °C. Se unge o formă de sufleu.

Se aşază un strat de mere, apoi unul de budincă, unul de fulgi de migdale şi unul de foi de lasagna.

Se continuă astfel până se epuizează ingredientele. Stratul superior trebuie să fie de budincă presărată cu fulgi de migdale.

Se coace lasagna la cuptor 45-50 minute, în primele 20 min. se acoperă cu capacul, apoi se coace fără capac.

Lasagna cu mere si stafide

Lasagna_cu_mere_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.