Lasagna cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, moluste marine, stridii, scoici, vin alb, smantana, hasma, ceapa, hasmatuchi, patrunjel, nucsoara, sare si piper.
- 4 foi de lasagna (gata preparate)
- 500 g moluşte marine
- 300 g stridii
- 300 g scoici de apă dulce
- 100 ml vin alb
- 200 ml smântână lichidă
- 1 haşmă
- 10 fire de ceapă de tuns
- 10 fire de hasmaţuchi
- 10 fire de pătrunjel
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi scoicile în mai multe ape, răzuiţi-le şi apoi scurgeţi le. Curăţaţi şi tocaţi haşma. Turnaţi vinul într-o cratiţâ de fontă, adăugaţi haşma, iar când clocoteşte, turnaţi scoicile şi lăsaţi-le la foc mare, agitând cratiţa până când se deschid.
Strecuraţi scoicile deasupra unei cratiţe, pentru a păstra zeama. Aşezaţi cratiţa la foc mic, adăugaţi smântână, amestecaţi şi lăsaţi totul să fiarbă 10 min. Clătiţi, zvântaţi şi tocaţi mărunt toate verdeţurile. Scoateţi fructele de mare din cochilii şi păstraţi-le la cald. Puneţi foile de lasagna într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare. Foile nu trebuie să se lipească.
După ce au fiert (circa 8-10 min), scurgeţi-le. Tăiaţi fiecare lasagna în două şi aşezaţi câte două pătrate pe fiecare farfurie. Puneţi verdeţurile peste amestecul pe bază de smântână, apoi încorporaţi nucşoara, săraţi, piperaţi, după care lăsaţi totul să mai fiarbă 1 min.
Adăugaţi scoicile, omogenizaţi, lăsaţi-le puţin să se încălzească şi luaţi cratiţa de pe foc. Repartizaţi scoicile şi sosul în centrul fiecărui pătrat, iar apoi îndoiţi-1 pentru a forma un triunghi. Serviţi imediat.
Lasagna cu fructe de mare
Poftă bună!