Lasagna cu fructe de mare si rosii

Printeaza

Lasagna cu fructe de mare si rosii din: ceapa rosie, usturoi, grau, masline negre, rosii, midii, scoici, sepie, foi de lasagna, sare de mare, piper, patrunjel, ulei de masline.

 

Ingrediente: Lasagna_cu_fructe_de_mare_si_rosii

  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 55 g grau
  • 2 maini de masline negre, cu samburi
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii
  • 400 g midii, curatate
  • 400 g scoici, curatate
  • 310 g sepie curatata, taiata si feliata
  • 12 foi proaspete de lasagna
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de patrunjel proaspat, tocat
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare, prajiti la foc mic ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, timp de 1 minut, apoi adaugati graul dur, maslinele si rosiile, dupa care fierbeti inabusit timp de 30 de minute.

Adaugati midiile si scoicile si amestecati pana se deschid toate (aruncati-le pe cele care raman inchise).

Apoi adaugati sepia si inabusiti inca 1 minut. Scoateti carnea din cele mai multe scoici, apoi puneti pastele la fiert in apa sarata clocotita si fierbeti al dente.

Asezonati sosul, presarati deasupra patrunjelul si adaugati 5 linguri de ulei de masline.

Cand pastele sunt fierte, amestecati-le cu sosul si serviti imediat.

Lasagna cu fructe de mare si rosii

Lasagna_cu_fructe_de_mare_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.