Lasagna cu carne si sos

Printeaza

Lasagna cu carne si sos cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Lasagna cu carne si sos

  • 20 foi de lasagna
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g carne tocată de vită
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 500 ml sos de roşii
  • 300 g caşcaval
  • 100 ml smân­tână
  • oregano
  • maghiran
  • 2 foi de dafin mărunţite
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă carnea, condimentează şi lasă să se pră­jească puţin.

Toarnă 200 ml sos de roşii şi 100 ml smântână.

Amestecă şi lasă puţin la scăzut.

Unge cu unt o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi şi aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, altul de sos de roşii cu carne, unul de caşcaval.

Această operaţiune repet-o de trei ori. Ultimul strat trebuie să fie de caşcaval.

Adaugă restul de sos şi măslinele şi lasă la cuptor cam 30 de minute.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Lasagna cu mascarpone

Lasagna cu mascarpone

Lasagna cu mascarpone din: pesto, mascarpone, spanac, mazare, busuioc, menta, foi de lasagna, lapte, parmezan, seminte de pin, salata verde. Ingrediente:  200 g de pesto 500 g de mascarpone 200 g de spanac, tocat grosier 250 g de mazăre congelată câte 1 legătură de busuioc şi mentă, frunzele tocate 12 foi proaspete de lasagna puţin […]

Lasagna cu trufe

Lasagna cu trufe

Lasagna cu trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte, piper, sare, vin, smantana, unt. Ingrediente: 400 g lasagna 1 ficat de rata (circa 350 g) 50 g trufe seminte de piper verde boabe piper rosu sare piper macinat Pentru sos: 3 cuburi de supa de vita 1 paharel de vin 4 linguri smantana 30 […]

 

Lasagna cu ricotta si spanac

Lasagna cu ricotta si spanac din: spanac, rosii, ricotta, ceapa, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper, foi de lasagna. Ingrediente: un pachet foi lasagna proaspete 500 g spanac 2 cutii cuburi de roşii 250 g ricotta o ceapa un căţel usturoi 3 linguri ulei 50 g parmezan 1/2 linguriţă zahăr sare piper   Mod de preparare: […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.