Lasagna cu carne si sos

Printeaza

Lasagna cu carne si sos cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Lasagna cu carne si sos

  • 20 foi de lasagna
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g carne tocată de vită
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 500 ml sos de roşii
  • 300 g caşcaval
  • 100 ml smân­tână
  • oregano
  • maghiran
  • 2 foi de dafin mărunţite
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă carnea, condimentează şi lasă să se pră­jească puţin. Toarnă 200 ml sos de roşii şi 100 ml smântână.

Amestecă şi lasă puţin la scăzut.

Unge cu unt o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi şi aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, altul de sos de roşii cu carne, unul de caşcaval.

Această operaţiune repet-o de trei ori. Ultimul strat trebuie să fie de caşcaval. Adaugă restul de sos şi măslinele şi lasă la cuptor cam 30 de minute.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Lasagna cu carne si sos
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.