Lasagna cu carne de vita si masline

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu: unt, foi de lasagna, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 20 foi de lasagna
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g carne tocată de vită
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 500 ml sos de roşii
  • 300 g caşcaval
  • 100 ml smân­tână
  • oregano
  • maghiran
  • 2 foi de dafin mărunţite
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă carnea, condimentează şi lasă să se pră­jească puţin. Toarnă 200 ml sos de roşii şi 100 ml smântână. Amestecă şi lasă puţin la scăzut.

Unge cu unt o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi şi aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, altul de sos de roşii cu carne, unul de caşcaval.

Această operaţiune repet-o de trei ori. Ultimul strat trebuie să fie de caşcaval. Adaugă restul de sos şi măslinele şi lasă la cuptor cam 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.