Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone

Printeaza

Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, faina, supa de pui, mascarpone, pesto, busuioc, dovleac placintar, nucsoara, foi de lasagna, parmezan, lapte, seminte de pin.

Ingrediente:Lasagna_cu_carne_de_pui_parmezan_si_mascarpone

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 bucati piept de pui fara piele
  • 1 lingura de faina
  • 600 ml supa de pui
  • 500 g mascarpone
  • 190 g pesto
  • 1 legatura de busuioc, frunzele tocate (se pastreaza cateva pentru servit)
  • 1 dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte si taiat in cuburi
  • 1 praf generos de nucsoara macinata
  • 12 foi de lasagna
  • 85 g de parmezan, ras
  • putin lapte
  • 50 g seminte de pin

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o oala mare. Pune ceapa si caleste-o pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul si soteaza ambele ingrediente cateva minute. Impinge-le inspre marginile vasului, adauga bucatile de piept de pui si gateste-le cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.

Presara faina si incorporeaaz-o in amestecul de ceapa. Toarna deasupra supa si asezoneaza. Acopera oala si fierbe totul 10 minute sau pana cand puiul este bine facut. Folosind 2 furculite, rupe carnea in bucati mici cat o inghititura. Adauga jumatate din cantitatea de mascarpone si pesto, amestecand pana cand branza se topeste in sos.

Lasa-l sa clocoteasca timp de cateva minute, pentru a se ingroasa putin, apoi da oala la o parte si adauga busuiocul. Intre timp, aşază dovleacul într-un bol mare împreună cu 2 linguri de apă, acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l la cuptorul cu microunde, la temperatură înaltă, timp de 12-15 minute, cât să se înmoaie bine.

Asezonează dovleacul cu puţină nucşoară, sare şi piper şi zdrobeşte-l cu ajutorul unei furculiţe. Incinge cuptorul la 180°C. Folosind o lingură, transferă jumătate din amestecul cu pui pe fundul unui vas termorezistent de 20 x 30cm.

Acoperă-l cu 4 foi de lasagna, apoi întinde un strat de dovleac şi jumătate din cantitatea de parmezan. Deasupra lor pune alte 4 foi de lasagna, restul de amestec cu pui, apoi un strat final de lasagna. Adaugă suficient lapte în restul de mascarpone pentru a obţine un sos fin, cu o consistenţă asemănătoare cu cea a unui sos alb.

Asezonează cu restul de nucşoară, cu sare şi piper, apoi toarnă sosul peste lasagna. Presară deasupra restul de parmezan şi seminţele de pin. Dă totul la cuptor 40 de minute, până pastele devin crocante şi aurii la suprafaţă. Ornează-le cu câteva frunze întregi de busuioc înainte de a servi.

Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone

Lasagna_cu_carne_de_pui_parmezan_si_mascarpone

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.