Lasagna cu busuioc

Printeaza

Lasagna cu busuioc din: lasagna, rosii, carne de vita, ceapa, piper, sare, unt, ulei, oregano, cimbru, busuioc, cascaval, parmezan, faina, lapte.

Ingrediente:Lasagna_cu_busuioc

  • 8 foi lasagna
  • 800 g roşii
  • 300 g carne de vită tocată
  • o ceapă
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • o lingură amestec de oregano, cimbru, busuioc
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • unt pentru uns tava

Pentru sosul alb:

  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • 500 ml lapte

 

Mod de preparare:

Ceapa mărunţită se căleşte în ulei. Se adaugă carnea, se lasă la călit, apoi se pun roşiile zdrobite. Se potriveşte de sare, piper şi ierburi aromatice.

Pentru sosul alb, se topeşte untul, se trage de pe foc, se adaugă făina, se amestecă si apoi se toarnă laptele. Se amestecă, se repune pe foc şi se lasă să se îngroaşe.

Un vas de cuptor se unge cu unt, se pune un prim strat de sos alb, apoi foi de lasagna, sos roşu, caşcaval ras. Se repetă operaţiunea, ultimul strat fiind de sos alb.

Se presară parmezan si se coace 45 de minute.

Lasagna cu busuioc

Lasagna_cu_busuioc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.