Lasagna cu creveti si sos pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu creveti si sos pesto din: foi de lasagna, creveti, unt, usturoi, parmezan, lamai, alune, ulei de masline, busuioc, smantana, sare si piper.Pregăteşte creveţii rapid! Altfel, se şi pierd din aromă. Pe cei medii, ţine-i pe foc numai două minute, iar dacă sunt mari, cel mult cinci. Dacă e posibil, găteşte creveţii în carapace protejează carnea pe măsură ce se pătrunde), apoi îndepărtează-le.

Ingrediente:Lasagna cu creveti si sos pesto

  • 1 pachet cu foi de lasagna
  • 300 g creveti
  • 100 g unt

pentru sos:

  • 5 căţei de usturoi
  • 200 g parmezan
  • 3 lămâi
  • 100 g alune prăjite
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g busuioc
  • 150 g smântână
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală frunzele de busuioc şi tam- ponează-le cu un prosop uscat. Adaugă sare, căţeii de usturoi şi zdrobeşte totul în mojar sau blender. Toarnă treptat ulei de măsline.

Adaugă parmezanul ras şi alune­le zdrobite. Amestecă energic până obţii o pastă omogenă. La final, în­corporează smântână şi lasă sosul să se odihnească,

Separat, pune la fiert foile de lasa­gna în apă cu un praf de sare şi că­leşte creveţiiîn untul topit. Intr-un vas termorezistent, aşază un strat de foi de lasagna scurse, Unge- le cu sos pesto şi, din loc în loc, pune creveţi.

Repetă operaţiunea până termini toate ingredientele. Ultimul strat să fie de sos. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.

Lasagna cu creveti si sos pesto

Lasagna cu creveti si sos pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.