Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan

Printeaza

Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline, ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline.

Ingrediente:Lasagna_cu_ciuperci_salbatice_si_sos_cu_parmezan

  • 1 lingura de masline
  • 600 g de ciuperci salbatice
  • 50 g unt, plus un cubulet extra pentru prajit
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 25 g de branza Gruyere, rasa
  • 25 g de Cheddar, ras
  • 3 foi de lasagna, fierte

pentru sosul cu parmezan:

  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 100 g de unt
  • 50 g de parmezan ras
  • 1 lingura de lapte

pentru toppingul de ardei:

  • 3 ardei grasi de culori diferite, curatati de seminte si de cotor, feliati fin
  • ulei de masline pentru prajit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă mare şi prăjeşte ciupercile câteva minute.

Scurge-le, adaugă-le din nou în cratiţă împreună cu un cub de unt, asezonează, amestecă bine şi lasă-le deoparte.

Topeşte 50g de unt într-o cratiţă mică şi, când formează o spumă, adaugă făina, amestecând încontinuu timp de 1 minut.

Toarnă laptele şi fierbe 4 minute, amestecând fără a te opri, până se îngroaşă. Pune în cratiţă gălbenuşurile, amestecă-le bine şi ţine compoziţia pe foc până când începe să clocotească uşor.

Dă-o la o parte, adaugă brânzeturile Cheddar şi Gruyere, asezonează şi încorporează ciupercile.

Tapetează o formă de cozonac (cu dimensiunile de 12x20cm) cu folie alimentară.

Aşază o foaie de lasagna şi adaugă peste ea jumătate din cantitatea de sos de ciuperci. Pune încă un strat de paste şi apasă uşor, apoi toarnă sosul.

Acoperă cu ultima foaie de lasagna, apoi cu folie alimentară şi aşază o greutate deasupra pentru a presa (de exemplu, un tocător). Lasă la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte.

Pentru sosul cu parmezan, amestecă smântână şi untul într-o cratiţă şi adu-le la punctul de fierbere. Dă amestecul la o parte de pe foc şi adaugă parmezanul, apoi dă la rece. Dacă se îngroaşă prea mult, subţiază cu puţin lapte.

Pentru topping, aşază feliile de ardei într-o cratiţă încăpătoare şi toarnă suficient ulei de măsline încât să le acopere complet, apoi asezonează. Prăjeşte-le la foc mic timp de 20 de minute, până se înmoaie, apoi scurge-le.

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Scoate lasagna pe un tocător, îndepărtează folia alimentară şi tai-o în 6 felii.

Aşază-le pe o tavă şi lasă distanţă între ele, apoi stropeşte-le cu cate puţin sos de parmezan şi dă totul la cuptor 12-20 de minute.

Serveşte lasagna cu restul de sos şi toppingul de ardei, alături de o salată.

Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan

Lasagna_cu_ciuperci_salbatice_si_sos_cu_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.