Lapte de bou

Printeaza

O reteta foarte simpla si foarte gustoasa de lapte de bou din: seminte de dovleac, lapte si sare.

Ingrediente:Lapte de bou

  • 4 căni de seminţe de dovleac, descojite
  • un litru de lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Laptele se fierbe la foc mic. Seminţele se prăjesc la cuptor şi după aceea se macină până se face o făină fină. Această faină se adaugă în laptele clocotit.

Se tage de pe foc, se amestecă până când se obţine o pastă groasă, se adaugă sare şi se mai trece vasul pe aragaz (la foc mic) pentru încă 10 minute, învârtind întruna în oală, cu o lingură de lemn sau o spatulă.

Se poate mânca cu mămăligă, rece sau caldă.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • lapte de bou

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.