Langos cu varza

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de langos cu varza din: varza, faina, drojdie, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Langos cu varza

  • 500 g varză
  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 2 linguri de făină şi 20 ml apă călduţă, acoperi şi laşi maiaua la crescut 15 minute. Tai varza mărunt, o sărezi şi o laşi câteva minu­te, apoi o presezi ca să se scurgă zeama şi o căleşti în 2 linguri de ulei până îşi schimbă culoarea.

La final potriveşti de piper şi laşisă se răcească. Amesteci făina cu o linguriţă de sare, adaugi maiaua, varza răcită, puţină apă călduţă, frămânţi compoziţia şi o laşi să creas­că până îşi dublează volumul, întinzi o pătură din aluat de 1 cm grosime.

Cu ajuto­rul unui pahar mai mare decupezi langoşi, pe care-i mai laşi pe planşetă 30 de minute. Intinzi cu mâna udă langoşii şi-i prăjeşti în ulei încins. Sunt buni fierbinţi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • langosi cu varza
  • langos cu varza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.