Lamaie Neyer

Printeaza

Lamaie Neyer

Lamaie NeyerData viitoare când vă întreabă cineva dacă aveţi curajul să muscaţi dintr-o lămâie, alegeţi o lămâie Meyer şi amuzaţi-vă pe seama lui!

Obţinute prin împerecherea unei lămâi cu o mandarină, lămâile Meyer sunt mult mai dulci decât cele obişnuite, iar coaja este comestibilă.

Originare din China, ele au fost aduse în SUA, în anul 1908, de către Frank Meyer, un angajat al Departamentului pentru Agricultură, al cărui nume a fost împrumutat acestor fructe citrice cu un parfum proaspăt şi dulce.

Până la începutul anilor ’80, când au fost descoperite de câţiva maeştri bucătari din California, lămâile Meyer erau considerate a fi doar de ornament. Astăzi sunt utilizate la prepararea băuturilor, a deserturilor si a felurilor de mâncare principale.

Un strop de zeamă de lămâie Meyer o completează perfect somonul, tonul marinat, racii şi scoicile, dar şi legume precum sparanghelul şi anghinarele.

Pentru o limonada desăvârşită amestecaţi suc de lămâie Meyer cu suc de Urne, lămâie verde kafru şi frunze de dafin.

Gustul acestor lămâi îşi relevă adevăratul potenţial atunci când se adaugă la napolitane cu migdale, şerbet, pot de creme, un mousse pufos sau la budinci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.