Lamai murate cu nucsoara si cuisoare

Printeaza

Lamai murate cu nucsoara si cuisoare din: lămâi, nucşoară neagră, sare, zahăr, cuişoare, seminţe de anason, chili roşu.

Ingrediente: Lamai murate cu nucsoara si cuisoare

  • 1 kg lămâi
  • 10 bucăţi nucşoară neagră
  • 75 g sare
  • 500 g zahăr
  • 10 cuişoare
  • 1 linguriţă seminţe de anason
  • chili roşu, după gust

Mod de preparare:

Lămâile se ţin douăzeci şi patru de ore în apă rece. Se scot, se şterg şi se taie rondele. Se sărează şi se lasă aşa douăsprezece ore.

Se scurge într-un vas sucul de lămâie rezultat, se adaugă zahărul şi se pune pe foc şase-şapte clocote.

Se adaugă feliile de lămâie, cuişoarele, anasonul, nucşoara şi chili şi şe amestecă bine. Se pune totul într-un borcan şi se lasă la soare timp de cincisprezece zile. Se filtrează şi se trage la sticle.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.