Lacramioare

Printeaza

Lacramioare

Lacramioare

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilinat 100 g unt
  • 2 ouă.

Pentru umplutură:

  • 2 cutii caise (â 850 ml)
  • 1 kg brânză dulce de vaci
  • 175 g zahăr
  • 2 pachete zahăr vanilinat
  • 6 gălbenuşuri
  • 3 pachete budincă de frişca
  • 200 ml frişca
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 400 ml lapte.

Pentru bezea:

  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr

Preparare:

Frământaţi toate ingredientele pentru aluat, apoi înfăşuraţi aluatul obţinut în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 60 de minute la frigider, între timp lăsaţi caisele să se scurgă.

Amestecaţi toate ingredientele pentru umplutură, mai puţin fructele şi lăsaţi-le să se liniştească puţin. Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă, întindeţi aluatul acolo şi înţepaţi-l cu o furculiţă. Aşezaţi caisele, apoi întindeţi uniform amestecul cu brânză dulce.

Coaceţi prăjitura 40-50 de minute. Bateţi albuşurile bine şi turnaţi zahărul în ploaie. Turnaţi bezeaua într-un dispozitiv pentru şpriţat. Scoateţi prăjitura din cuptor, apoi şpriţaţi bezeaua în valuri peste prăjitură şi coaceţi-o încă 10-15 minute.

Lăsaţi prăjitura să se liniştească peste noapte în cuptor, pentru a se forma lăcrămioarele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.