La Gauloise, marca belgiana de bere

Printeaza
  • La_Gauloise_marca_belgiana_de_bereProducator: Du Bocq Brasserie
  • Localitate: Purnode
  • Tip: strong ale
  • Concentratie de alcool: 8,1%
  • Fermentatie: la temperaturi înalte
  • Pahar recomandat: cu cupa care se închide

 

 

 

 

Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot si de atunci a fost mereu administrata în familie, reusind sa se mentina independenta fata de marile grupuri belgiene si straine si construindu-si o reputatie solida în privinta ofertei de bere strong ale produsa în urma fermentatiei la temperaturi înalte, dar si de beri de abatie remarcabile, comercializate sub marca St. Benoit.

DEGUSTAREA

Gauloise Brune a fost cea dintâi bere produsa de companie. Este o bere strong ale belgiana clasica, de culoare maro-rosiatica, refermentata în sticle.

Aroma sa este bogata în drojdie, cu o marca de coriandru, în timp ce parfumurile dulcege ale maltului sunt echilibrate de un retrogust condimentat si usor amar. Spuma berii este alba si generoasa.

Se consuma la o temperatura cuprinsa între 8 si 12 C. Chiar daca este o tipica bere de meditatie, de baut la sfârsitul mesei, ea poate fi consumata si lânga vânat, carnuri rosii sau feluri condimentate, din carne alba.

ALTE VARIETATI

In catalogul Du Bocq, se mai gasesc celebra bere Gauloise Blonde (concentratie alcoolica 6,3%) si Ambree. Se remarca si rafinata bere Saison Regal, foarte racoritoare, precum si Blanche de Namur, o bere alba, din malt de orz si din grâu crud, cu o aroma proaspata si condimentata, echilibrata de un gust amarui si acrisor.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.