Korma de pui
PrinteazaIn afara Indiei, korma de pui este considerată a fi un fel de curry de pui mai puţin iute, cu un sos gros şi cremos, aromat cu curcumă.
Intr-adevăr, korma se poate prepara şi în acest mod, dar în vestul Indiei, korma reprezintă opusul stilului vindaioo, caracterizat prin sosul curry extrem de iute.
Korma este un cuvânt mogul, originar din Orientul Mijlociu. în teritoriul guvernat de moguli din nordul Indiei, există o varietate de korma, termenul referindu-se de fiecare dată la o mâncare, preparată pentru diverse banchete.
Condimentele folosite sunt foarte aromate, printre acestea numărându-se şofranul, capsulele de cardamom zdrobite, scorţişoara, seminţele de coriandru, piperul alb, seminţele de mac alb, nucile, cuişoarele şi foarte puţin ardei iute.
La sfârşit, în ultimele minute, se adaugă puţină garam maşala. Rezultatul este o mâncare cu o culoare, o textură şi o aromă spectaculoase.