Ketchup dulce-picant

Printeaza

Ketchup dulce-picant din: ardei, rosii, telina, ceapa, usturoi, dafin, busuioc, ulei.

Ingrediente:Ketchup dulce-picant

  • 2 kg ardei capia
  • ardei iute, roşu
  • 2 kg roşii
  • 1 rădăcină mare de ţelină
  • 500 g ceapă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguţă busuioc
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert roşiile tăiate jumătate, ardeii la fel, ţelina i tăiată felii, ceapa în jumătate, usturoiul. Când ţelina este fiartă, se lasă să se răcorească, se scot ţelina, ceapa şi usturoiul şi se dau prin i robotul de bucătărie cu puţin suc de roşii.

Compoziţia fiartă se dă prin maşina de roşii. Se adaugă sosul de ţelină şi se pune la fiert. Se adaugă uleiul, sarea, zahărul, foile de dafin, busuioc, sare şi zahăr.

Se scot busuiocul şi foile de dafin şi se toarnă compoziţia fierbinte în borcane fierbinţi. Se înfiletează capacele şi se pun în pături până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.