Ketchup de merisoare

Printeaza

Ketchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper.

Ingrediente:Ketchup_de_merisoare

  • o ceapa de apa tocata
  • coaja rasa si zeama unei portocale
  • o cana de apa sau suc de portocale sau mere
  • o punga de merisoare congelate
  • jumatate de cana de otet de vin
  • o cana de zahar brun
  • o lingurita de ghimbir ras
  • 2 bete de scortisoara
  • un sfert de lingurita de sare
  • un praf de piper

 

Mod de preparare:

Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi încălziti-le la foc mediu.

Amestecaţi constant până fierbe, ceapa devine moale şi merişoarele poc­nesc, aproximativ 20 – 25 de minute. După ce s-a răcit puţin, transferaţi într-un blender.

Dacă pasta e prea groasă, mai adăugaţi apă sau suc.

Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi. Se păstrează o săptămână la frigider sau 4 luni la congelator.

Ketchup de merisoare

Ketchup_de_merisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din ketchupul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.