Ketchup de merisoare
PrinteazaKetchup de merisoare din: ceapa, coaja de portocala, zeama de portocala, suc de portocale, merisoare, otet de vin, zahar brun, ghimbir, scortisoara, sare, piper.
- o ceapa de apa tocata
- coaja rasa si zeama unei portocale
- o cana de apa sau suc de portocale sau mere
- o punga de merisoare congelate
- jumatate de cana de otet de vin
- o cana de zahar brun
- o lingurita de ghimbir ras
- 2 bete de scortisoara
- un sfert de lingurita de sare
- un praf de piper
Mod de preparare:
Combinaţi toate ingredientele într-un vas şi încălziti-le la foc mediu.
Amestecaţi constant până fierbe, ceapa devine moale şi merişoarele pocnesc, aproximativ 20 – 25 de minute. După ce s-a răcit puţin, transferaţi într-un blender.
Dacă pasta e prea groasă, mai adăugaţi apă sau suc.
Turnaţi în borcane sterilizate şi sigilaţi. Se păstrează o săptămână la frigider sau 4 luni la congelator.
Ketchup de merisoare
Pofta buna!
Imi dai si mie din ketchupul asta?