Kebab de porc cu curry

Printeaza

Kebab de porc cu curry din: file de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb, ciuperci, magetout, boia de ardei, lamaie.

Ingrediente:Kebab de porc cu curry

  • 1 linguriţă pastă curry Thai
  • 1 linguriţă zahăr muscovado
  • 2 x 125 g cutii iaurt natural degresat
  • 400 g file slab de porc, tăiat cuburi
  • 300 g ciuperci
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe verzi, tocate fin
  • 1 rădăcină ghimbir de 2 cm, tocată fin
  • 200g orez basmati, fiert şi răcit
  • l00 g mangetout
  • 175g porumb dulce
  • un praf de boia de ardei dulce
  • felii de lămâie pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amestecă pasta curry cu zahărul şi cu jumătate din iaurt. Se adaugă bucăţile de carne şi ciupercile. Se amestecă bine, apoi se înfig alternativ carnea şi ciupercile pe 8 beţe de frigărui.

Se pun frigăruile pe grătar şi se frig 6-8 minute, întorcându-le o dată.

Intre timp, se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă sau într-un wok. Se adaugă ceapa şi ghimbirul şi se prăjesc rapid. Se adaugă orezul, mangetout-ul, porumbul şi boiaua şi se prăjesc 2-3 minute.

Se serveşte orezul cu kebab, cu restul de iaurt şi cu felii de lămâie.

 

Poftă bună!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Kebab de porc cu curry
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.