Kebab Adena

Printeaza

Kebab Adena din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Kebab_Adena

  • 500 g carne de vita
  • 500 g carne de oaie
  • 2 cepe
  • 2 lingurite piper alb
  • 2 lingurite coriandru pisat
  • 2 lingurite chimen pisat
  • 2 lingurite piper negru
  • 2 lingurite unt
  • 4 lipii
  • 500 g cartofi
  • 4 rosii
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea în mai multe ape, apoi o toci foarte mărunt. Adaugi după gust, piper alb şi negru, coriandru, chimen, sare şi unt.

Amesteci foarte bine, după care laşi compoziţia la frigider 60 de minute.

Cu mâinile înmuiate în ulei, iei din compoziţie şi modelezi mici (mai mari) de 12 cm şi îi frigi pe gră­tarul încins, pe toate părţile.

Aşezi micii astfel obţinuţi lângă (sau îi rulezi în) lipii unse cu ulei de măsline şi încălzite pe grătar, cartofi prăjiţi, ceapă tăiată solziş sau banalele felii de roşii şi pătrunjel tocat fin.

Sunt foarte buni lângă o bere rece.

Kebab Adena

Kebab_Adena

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.