Kataif dulce cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de kataif cu: ulei, lapte, nuci, migdale, fistic, oua, paste de kataif, zahar tos, apa, suc de lamaie.

Ingrediente:Kataif_dulce_cu_nuci

  • un pahar cu ulei
  • un pahar cu lapte dulce rece
  • 100 g amestec de nuci, migdale, fistic
  • 3 ouă
  • 5 rotocoale de paste de kataif
  • 400 g zahăr tos
  • 750 ml apă
  • sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul tos cu apa şi sucul de lămâie, se fierb şi se lasă să se răcească.

Pastele de kataif se înmoaie în laptele rece circa cinci minute, se scurg şi se presară peste ouăle bătute. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun pastele cu ouă şi se prăjesc până devin aurii.

Se scot pe un platou adânc şi se toarnă dea­supra siropul răcit. Se lasă să absoarbă tot siropul, se acoperă cu o farfurie şi se ţine să se răcească complet.

Se presară amestecul de nuci, migdale şi fistic tocate mărunt, se taie bucăţi şi se serveşte.

Kataif dulce cu nuci

Kataif_dulce_cu_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.