Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi din: pui, lapte, rozmarin, sare, hot sauce, usturoi.

Ingrediente:Jumatati_de_pui_cu_rozmarin_si_usturoi

  • 1 pui mare
  • 1/2 ceasca lapte batut
  • 1 lingura rozmarin proaspat, tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita hot sauce
  • 2 catei de usturoi tocati marunt

 

Mod de preparare:

Tăiaţi gâtul, târtiţa şi vârfurile aripilor puiului. Spălaţi-1 cu apă rece, ştergeţi-1 bine. Despicaţi-1 în două, de-a lungul coloanei, fără să-1 tăiaţi de tot. Uşor, cu degetele, desprindeţi parţial pielea de pe carne. Puneţi puiul cu pielea în sus pe o farfurie întinsă.

Amestecaţi restul ingredientelor. Puneţi peste pui marinata formată, turnând bine şi pe sub piele. Crestaţi un pic baza fiecărei jumătăţi de piept şi fixaţi în orificiu vârful copanului. Acoperiţi şi lăsaţi în frigider 24 de ore.

Lăsaţi loc liber în centrul vetrei grătarului şi puneţi o tavă din aluminiu de unică folosinţă, plină cu apă. Distribuiţi cărbunii încinşi în jurul ei. Puneţi puiul pe grătar, cu interiorul în jos, deasupra tăvii cu apă. Acoperiţi grătarul cu capacul special şi lăsaţi puiul să se coacă cca 1 1/2 ore, până e bine pătruns, întorcându-1 o dată. Serviţi puiul copt cu garnitura preferată.

Jumatati de pui cu rozmarin si usturoi

Jumatati_de_pui_cu_rozmarin_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.