Jumari de oua cu ciuperci si rosii

Printeaza

Jumari de oua cu ciuperci si rosii din: oua, ciuperci, lamaie, suc de rosii, sare, patrunjel, marar, unt.

Ingrediente:Jumari de oua cu ciuperci si rosii

  • 6 oua
  • 250 g ciuperci
  • 1/4 lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • sare
  • patrunjel si marar tocat
  • 2 linguri cu unt

Mod de preparare:

Curatati ciupercile de frunze si nisip, spalati-le sub jet de apa rece, scoateti pileita de deasupra palariilor si coditele. Tocati coditele marunt, iar ciupercile lasati-le intregi. Puneti-le in unt fierbinte, acoperiti tigaia si lasati focul mic. Dupa 15 minute scoateti ciupercile in castron, stropiti-le cu zeama de lamaie, sarati usor.

Spalati ouale, stergeti-le cu servetele si spargeti-le in vas adanc, batei, apoi saraţi putin si puneti peste oua 2-3 linguri cu apa. Bateti amestecul si rasturnati intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei fierbinte. Cat se incheaga rupeti ouale cu furculiţa ca sa obtineti jumari.

Le puneti in castronul cu ciuperci cand sunt gata, acoperiti cu suc de rosii si decorati cu verdeata tocata. Serviti imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.