Jumari cu vinete si rosii

Printeaza

 Jumari cu vinete si rosii

Ingrediente:Jumari cu vinete si rosii

  • 4 roşii frumoase
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă zahăr
  • 6 ouă
  • 1 vânătă mijlocie
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă de seminţe şi se scurg de apa lor câteva roşii mijlocii, bine coapte. Se pun într-o cratiţă cu unt, cu un căţel de usturoi sfărâmat, sare şi o bucăţică de zahăr.

Se lasă să scadă la foc mic, o iumătate de oră. Se taie vânăta în felii subţiri de 1/2 cm, astfel încât să iasă 10 -12 felii. Se fierb puţin în apă cu sare, şi se ţin sub teasc 20 de minute pentru ca apa din ele să se scurgă.

Se dau apoi prin făină şi se prăjesc în ulei. Trebuie pregătite în ultimul moment, altfel se moaie până sunt servite.

Se face un scrob obişnuit din 6 ouă şi se aşază pe o farfurie de servit mai adâncă. La mijloc se face loc cu o lingură şi se toarnă sosul de roşii, iar de jur împrejur se pun vinetele prăjite.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sunt bune jumarile cu vinete?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.